torstai 6. lokakuuta 2011

Hyvä ryhmä! Etzijät rentoituivat Järvenpäässä

Mistä tunnistaa hyvän ryhmän? Se saa sinut liikkeelle vaikka Järvenpäähän saakka!

Etzijät kokoontuivat ryhmätehtävien tiimoilta yhteen. Tapaamisessa keskusteltiin polveilevasti aihealueista liittyen mm. ratkaisukeskeisyyden taustaoletamuksiin, oman nykyisen/tulevan/ nykyisen organisaation todellisuuteen ja kulttuuriin.

Se mikä Etzijöissä on parasta ja toimivaa, on kyky työskennellä ratkaisukeskeisellä otteella konkreettisten tehtävänannoista aiheutuvien haasteiden ratkaisemiseksi samalla seuraten filosofia polkuja aihealueen ulkopuolelta. Ryhmällä on selkeä tavoite kyllä tehdä annetut tehtävät, kuitenkin luovalla ryhmän oppimista palvelevalla tavalla. Tavoitteet ja toteutukset asettuvat sinne, mikä on mahdollista - ja mikä jo toimii.

Sangen lyhyessä ajassa ryhmässämme on syntynyt hyvä flow, jossa on hyvä työskennellä ja kutsua opiskelijakollegoja mukaan peilaamaan omia innovaatioita. Luottamus riittää delegoida tehtävien eri osa-alueita ryhmäläisten kesken. Hyvänä esimerkkinä luottamuksesta ja opitun soveltamisesta on rakentaa valmentajakuvistamme kollaasi positiivisen psykologian hengessä. Jokaisella on otettu kuva itsestämme valmentajina keskustelualueellamme, johon käydään liittämässä kommentteja niistä vahvuuksista ja osaamisalueista, joita toisitamme olemme huomanneet. Ei mitään varovaista kuvan vilauttamista pitkillä selityksillä siis.

Etzijäryhmässä on ollut hyvä huomata se, miten hyvässä tiimissä työskentely antaa enemmän potkua kuin mitä resursseja se kuluttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti